Blog yazılarınızı sütunlara bölme

blogger yazı alanını düzenleme Blog yazılarınızı sütunlara bölme

Blog yazılarınızı sütunlara bölme işlemi oldukça basit bir işlemdir. Sadece küçük bir kaç kod yardımı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ben de ilk defa denk geldiğim için bu konuya özelikle sizler için paylaşmak istedim. Bu eklentinin en güzel yanı ise istediğiniz alanı sütunlara bölünmüş istediğiniz alanı normal olarak gösterebilme şansınız olmasıdır. (Örnek olarak bu yazımız gibi.)

Çünkü bu yazımız için herhangi bir kod işlemi gerçekleştirmedik. Fakat aynı yazı içinde bazı bölümleri sütunlar halinde göstermemiz de mümkündür. Örnek olarak aşağıdaki metinlerde görebilirsiniz.


İki Sütunlu yazı alanı

Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Halka arzın gerçekleştiği dönemde, Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, takip eden yirmi yıl boyunca, yani 2024 yılına kadar Google'da birlikte çalışmak üzere anlaştılar. Kuruluşundan bu yana misyonu "dünyadaki bilgiyi organize etmek ve bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmektir. Gayri resmi sloganı ise, Google mühendisi Amit Patel tarafından bulunan ve Paul Buchheit tarafından desteklenen "Don't be evil" (Kötü olma) dır. 2006 yılında, halen şirket merkezi konumunda olan Mountain View, California'ya taşınmıştır.


Üç sütunlu yazı alanı

Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir. Kuruluşundan bugüne dek gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklıklar zincirinin meydana gelmesini sağladı. Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevirmiçi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar uzanmaktadır. Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır. Cr-48 ana işletim sistemi olarak da bilinen yeni Google Chrome OS,15 Haziran 2011 tarihinden beri, Samsung 5 Serisi ve Acer AC700 gibi ticari Chromebook'larda kullanılmaktadır.


Blog yazılarınızı sütunlara bölme işlemi nasıl yapılır?

1. Öncelikle blogger kumanda panlinden Şablon/HTML Düzenle kısmına gelerek kodlarınızı açın. CTRL+F tuşu yardımıyla arama kutusunu açarak /b:skin kodunu aratın. Bulduğunuz kodun hemen üzerine aşağıdaki kodları ekleyin ve arından şablonunuzu kaydedin.



.colum2
{
   -webkit-column-count: 2;
    -moz-column-count: 2;
    column-count: 2;
}
.colum3
{
   -webkit-column-count: 3;
    -moz-column-count: 3;
    column-count: 3;
}


2. Yeni yazı butonuna tıklayarak yazı alanı penceresinden HTML olan kısma gelin. Aşağıdaki kodları kopyalayarak yazı alanınıza yapıştırmanız yeterli olacaktır.

<div class='colum2'> YAZINIZ BURADA OLMALI </div>


Eğer yazınızın 3 sütunlu olmasını isterseniz yukarıdaki kod içerisinde colum2 kısmını colum3 olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır.


Previous
Next Post »

2 yorum

Hızlı yorum Comments
Profösör
Geliştirici
3 Mart 2016 08:19 ×

Birden bu sayfaya düştüm beğendim. Buradan oldukça feyzalacağım. :)

Cevap ver
avatar
Blog Düzenim
Geliştirici
25 Nisan 2016 16:52 ×

Teşekkürler Hoşgeldin Prof. :)

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol