Blogger takipci widgetini duzenleme

Blogger takipçi widgetini düzenleme

Blogger followers eklentisi ziyaretçilerin bir blogu kolaylıkla takip etmesi ve okuması için tasarlanmış blogger özelliklerinden biridir.

Genel olarak her blogun sağ ya da sol kenar (sidebar)'ında rastlarız bu eklentiye. Fakat son zamanlarda oluşan bir hata nedeniyle üye profilleri gözükmemektedir. Bir takipçi avatarına tıkladığınızda eklenti tamamen içe gömülü bir şekilde kaybolmaktadır. Eğer bu hatanın farkında değilseniz hemen şimdi kendi blog sayfanızda bir takipçi avatarına tıklayıp görebilirsiniz.

Hem bu hatayı gidermek hem de blogger takipçi eklentinizi özelleştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın:


1. Takipçiler widgeti ekle

Blogunuzda henüz bir takipçi widgeti yoksa Blogger kumanda panelinden Yerleşim/Gadget ekle/Diğer/İzleyiciler diyerek gadgetinizi ekleyin ve kaydedin. 

Blogger followers widget edit

2. Öğeyi denetleme

Widgetinizi ekledikten sonra sayfanızda widgetinizin üzerine gelip farenizin sağ tuşuna tıklayarak öğeyi denetle sekmesine tıklayın. Hemen altta karşınıza çıkan kodlara bir kez tıklarak ardından CTRL + F kombinasyonu yardımıyla arama kutucuğunu açın. Oraya friendconnect yazarak enter tuşuyla aramaya başlayın. Ta ki şu kodlar çıkana dek aramaya devam edin. 
Blogger followers widget code
Resmi büyültmek için tıklayın
Kırmızı kutu içinde işaretlenmiş olan iki adet kodumuz var. Şimdi masaüstünüzde bir not defteri açarak bu kodları (sadece tırnak içinde olanlar) kopyalayarak not defterinize yapıştırın. 

3. Yeni bir widget ekle

Öncelikle widgetinizi eklemeden sayfanızda bulunan izleyiciler widgetini mutlaka kaldırın. Daha sonra yeni bir HTML widgeti ekle diyerek içine aşağıdaki kodları yapıştırın. 

<script src="http://www.google.com/friendconnect/script/friendconnect.js" type="text/javascript">
</script>
<div id="div-KISAKODBURAYA" style="width: 50%;">

</div>
<script type="text/javascript">
var skin={};skin.FACE_SIZE="32", /* 7 */
skin.HEIGHT="350", /* yükseklik değeri */
skin.TITLE="Turkish",
skin.BORDER_COLOR="#fff", /* 4 */
skin.ENDCAP_BG_COLOR="#b4a7d6", /* 1 */
skin.ENDCAP_TEXT_COLOR="#000000", /* 2 */
skin.ENDCAP_LINK_COLOR="#FF0000", /* 3 */
skin.ALTERNATE_BG_COLOR="transparent",
skin.CONTENT_BG_COLOR="#3399FF", /* 9 */
skin.CONTENT_LINK_COLOR="#006600", /* 6 */
skin.CONTENT_TEXT_COLOR="#FFFF00", /* 8 */
skin.CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR="#ccc",
skin.CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR="#FFFFFF",
skin.CONTENT_HEADLINE_COLOR="#9933FF", /* 5 */
skin.FONT_FACE="arial", /* yazı tipi */
google.friendconnect.container.setParentUrl("/"),google.friendconnect.container.renderMembersGadget({id:"div-KISAKODBURAYA",

height:300,

site:"UZUNKODBURAYA",locale:"tr"},skin);
  </script>



Şimdi not defterinize yapıştırdığınız kısa kodlarınızı (KISAKODBURAYA-2 TANE VAR) yazan yerlere ve uzun kodunuzu (UZUNKODBURAYA) yazan yere yapıştırın.

4. Blogunuza uygun olarak tasarlayın

Kodların sonunda bulunan /* 2*/ gibi numaralar aşağıdaki resimde bulunan değerleri göstermektedir. Bu şekilde takipçiler widgetinizi sayfanıza özel hale getirebilirsiniz. Ayrıca kodlar eklemiş olduğunuz herhangi bir sayfa içinde de çalışabilir. Demo için buradan bakabilirsiniz.

Blogger followers widget düzenleme
Ayrıca göz atabilrsiniz : Blog takip etmenin en kolay yolu 

Bu kodlar Portekiz ve İndonezya kaynaklı blogger sitelerinden alınmıştır. 
Previous
Next Post »

3 yorum

Hızlı yorum Comments
Ra55
Geliştirici
12 Aralık 2015 23:45 ×

Merhabalar, Sayın Blog Düzenim.

Söz konusu eklenti ile ilgili eksikliği gidermek için blog sayfanızdaki paylaştığınız bu blogdan faydalandım. Çok teşekkür ederim. Sağolun, varolun.

Selam ve dualarımla.

Cevap ver
avatar
Semih Keçecioğlu
Geliştirici
12 Temmuz 2016 03:02 ×

Paylaşım için teşekkürler.

Cevap ver
avatar
Ra55
Geliştirici
14 Ağustos 2016 01:37 ×

Merhabalar.
Yine izleyiciler eklentisinin doğru dürüst çalışmadığını, yen açtığım bir blog sayfasına ekledikten sonra gördüm. İsterseniz bir bakın "https://ruyet.blogspot.com.tr" Daha sonra eski blog sayfalarımızdaki eklentiyi inceledim. "Bu siteyi izle" komutu olmadığı gibi, izleyicilerden birinin profiline tıklandığında açılan pencerede sadece izleyicinin takip ettiği sayfa listesi yer almakta ve kendisinin blog sayfası ile ilgili hiçbir bilgi ve komut yer almamaktadır. Bilmem siz de incelediniz mi? Dikkatinizi hiç çekti mi?
Konuyu neden size yazma ihtiyacı hissettim. Daha önce de böyle bir sorun yaşadığımız da siz bizlere çok güzel bir kod eklentisi sunmuştunuz. Teşekkür ederiz. Ancak, şu anda yine aynı yöntemle izleyiciler eklentisine sağ tıklıyorum ama maalesef o sizin dediğiniz komutu göremiyorum ve haliyle de eklentinin kodlarına ulaşamıyorum. Bu sorun hepimizin blog sayfalarında var. Siz bu konuda daha tecrübeli ve teknik biri olmanız hasebiyle, yine tüm blogger arkadaşların sizden yardım beklediklerini umuyorum.
Selam ve dualarımla.

Cevap ver
avatar
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol