RSS Aracı ile blog takibi nasıl yapılır?

Bir çok blogu aynı anda takip etmek için ipuçları.

RSS Aracı ile blog takibi nasıl yapılır? blog takip etmek

RSS Aracı ile blog takibi nasıl yapılır? - Blog takip etmek en az blog yazmak kadar önemlidir. Çünkü çoğu yazar yeni yazıları için diğer bloglardan ilham alır. Fakat gün geçtikçe okuyucu kitlemizin genişlemesiyle beraber takip ettiğimiz blog sayısı da fazlalaşıyor. Hal böyle olunca blog ana sayfadan takip etmek oldukça zorlaşıyor.

Benim de takip ettiğim bloglar günden güne arterken fark etmediğim gözden kaçan yazılar oluyordu. Çünkü yeni yayınlanmış yazıların çoğunu www.Blogger.com/home sayfasından takip ediyordum. Her halde bir çok kişi de öyle yapıyordur. Ancak buna bir çözüm bulmam lazım diye düşünürken tam da aradığım şeyi buldum.

Daha önceleri google reader vardı belki hatırlayanlar vardır. Ama ne yazık ki google bu uygulamayı kaldırdı. Eğer siz de benim gibi aynı dertten muzdaripseniz, şimdi gerçekten çok işinize yarayacak bir tarayıcı eklentisinden söz edeceğim.

Takip ettiğiniz tüm blogların yazılarını anında görebileceğiniz güzel bir uzantı. Kullandıktan sonra eminim bana hak verirsiniz.
Bir kaç uzantı daha vardı fakat kullanıcı sayısı en yüksek (474,769 kullanıcı) olduğu için en verimli uzantının bu olduğunu düşündüm.

RSS Aracı ile blog takibi nasıl yapılır?


Şimdi ilk olarak google chrome tarayıcınızı açın. Rss Feed Reader uzantısını tarayıcınıza eklemek için buraya tıklayın.

Herhangi bir yere kayıt olmanız ya da email adresinizi girmeniz gerekmiyor. Tarayıcınıza ekledikten sonra tarayıcınızın sağ üst köşesinde şu şekilde  bir simge gözükür. Simgeyi gördüyseniz işlem tamamlanmıştır.
Blogları ve rss beslemelere sahip sayfaları ziyaret ettiğinizde, bu simge değişerek şu şekli alır.  

+ simgesine tıkladığınız karşınıza iki üç adet follow şeklinde buton çıkar. Takip etmek için herhangi birini seçmeniz yeterli olacaktır.

Previous
Next Post »
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Katkıda Bulunanlar

Geliştirici ol